Over ons

Bijna zeven jaar na de oprichting van het inmiddels succesvolle Sportsbroadcasting.nl (SBC) wat inmiddels een toonaangevende productiebedrijf is voor de live uitzendingen in vele takken van sport bestond er een wens voor een eigen video platform.

SBC was altijd aangewezen haar producties uit te zenden via het geijkte platvorm YouTube. Aan YouTube kleven vele nadelen. Het lijkt natuurlijk mooi gratis over een platvorm maar gratis bestaat niet! Zo worden advertenties geplaatst waarover je als klant niet kunt beslissen en deze kunnen zomaar in conflict staan met commercials van je eigen adverteerders. Daarnaast zijn beeldkwaliteit en de keuze van audio beperkt en het belangrijkste; je kunt als producent of bedrijf niet controleren wie er kijk en wanneer. Dit laatste zijn wezenlijke zaken welke contact met de kijker en analyses onmogelijk maakt. Er is bijna twee jaar aan onderzoek, testen en gesprekken aan voorafgegaan maar uiteindelijk is gekozen om een eigen platform te ontwikkelen.

SBC is mediapartner van de KNSB en deze heeft KPN als sponsor. Wat niemand wist is dat KPN over een videoplatform beschikt dat uitsluitend word gebruikt voor grote corporate accounts en niet voor doeleinden zoals wij die graag zouden willen. Maar KPN was bereid mee te denken in een oplossing die werkbaar zou zijn en SBC de mogelijkheden zou geven die gewenst waren. Mede door de inzet van slimme programmeurs die het KPN platform een identiteit zou kunnen geven met een uitstraling die we graag wouden is uiteindelijk Video Platvorm Nederland (VPNtv) ontstaan. Voor VPNtv) is een nieuwe entiteit opgericht om onafhankelijk te opereren van SBC. Het platform is gekoppeld aan betrouwbare afhandelaars als Buckaroo en Worldline. VPNtv heeft dus meerdere klanten al is SBC nu nog hoofdafnemer van de diensten. Op het kanaal is nu nog veelal sport te zien, maar we kunnen het platform natuurlijk ook andere diensten als educatie, entertainment en corporate pagina’s aanbieden allemaal een zogenaamde secure player al dan niet embed in eigen website. Het voordeel is naast goede kwaliteit: geregistreerde kijkers, mogelijkheid tot vele betaal opties en ongelimiteerd audio op een stabiel en zeker platform. Ook archivering is zeer goed georganiseerd via VPNtv. Dit alles tegen zeer reële kosten! VPNtv garandeert de best mogelijke kijkervaring op elk device, live en on-demand.

Nico de Jong directeur

(Visited 943 times, 1 visits today)